Diecézny misijný seminár v Žiline
Redemptoris Mater
Menu

Čachtický hrad a Šípkové

11. May 2021 - Autor: Raul Pajić

Nedeľa 9. mája bola skutočne nádherným jarným dňom. Už nejaký čas sa kul plán navštíviť Šípkové, rodisko Antona Draha, zodpovedného prvého spoločenstva v Karlovej Vsi! Ďalším motívom, bolo aj pomodliť sa pri hrobe jeho nebohej manželky Márie, pri príležitosti dvadsiateho výročia ich sobáša. Manželia Drahovi boli veľmi oslovení seminárom Redemptoris Mater a prvé dva roky prijali u seba doma dvoch seminaristov.

Vznikol nápad pozvať aj mladých chalanov zo spoločenstiev, a tak sme sa ako početná partia vydali na cestu na Čachtický hrad. Prvým krokom bolo vyškrabať sa na hradné bralo. Po prehliadke hradu sme sa vydali na pochod na vrch Plešivec, z ktorého sme dolu kopcom pokračovali do Šípkového. Po občerstvení u Tonkovej rodiny a modlitbe pri Máriinom hrobe sme sa pomaly vydali nazad domov.

Táto nedeľa nám pomohla znovu si uvedomiť, akým bohatstvom je pre nás spoločenstvo, v ktorom, hoci rôzneho veku a z iných oblastí spoločnosti, môžeme spolu kráčať po ceste k Pánovi. Sme vďační Bohu aj za dar života Márie Drahovej, ktorej život je aj pre nás povzbudením.